09.10.2024 Zaujímavosti

Máš talent? Prihlás sa do Young Roma Talents a získaj podporu!

Foto: Patrik Gemeš

Nadačný fond The Rose from Concrete dnes predstavil projekt Young Roma Talents, ktorého cieľom je podporiť mladých talentovaných Rómov z Českej republiky a Slovenska do 26 rokov. 

Iniciatíva ponúka prostriedky, mentoring a príležitosti, ktoré mladým talentom pomôžu rozvíjať ich schopnosti a posunúť ich bližšie k splneniu snov.

„Projekt je príležitosťou pre mladých Rómov rozvinúť svoj potenciál v oblastiach, ktoré sú im blízke, či už ide o hudbu, tanec alebo iné zručnosti,“ uviedla pre Gipsy Television Ivona Hrnčiarová, projektová manažérka.

Projekt, ktorý podporuje aj spoločnosť Footshop a známe osobnosti ako Alžbeta “Zea” Ferencová a Miroslav “Spunkey” Balogh, má jasné motto: „My sme to dokázali, dokážeš to aj ty.“

Hrnčiarová zdôraznila, že projekt ponúka vybraným mladým ľuďom prístup k mentorom a špecializovaným workshopom, ktoré podporia ich rozvoj v oblastiach, kde vynikajú. „Chceme, aby príbehy týchto mladých ľudí inšpirovali spoločnosť a ukázali, že je možné dosiahnuť veľké veci bez ohľadu na pôvod,“ dodala Hrnčiarová.

Program je rozdelený do štyroch kategórií

Hudba: spevácke a hudobné talenty,

Pohyb: športové, tanečné a pohybové zručnosti,

Umenie: vizuálne, výtvarné a digitálne umenie,

Multitalent: kombinácia talentov alebo iné zručnosti.

Nadácia zároveň vyzýva ďalšie organizácie, aby sa zapojili a pomohli vytvoriť príležitosti pre talentovanú rómsku mládež. „Podporou tohto projektu môžu partneri prispieť k reálnej zmene a splneniu snov mladých talentov,“ dodala Hrnčiarová.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Na košickom Luníku IX menia životy rómskych detí.

Základná škola na košickom Luníku IX dlhodobo mení životy rómskych detí k lepšiemu. A teraz prichádza ďalší významný krok – základná a materská škola sa čoskoro zlúčia. Spolu vytvoria ešte silnejšie zázemie pre rozvoj a vzdelávanie detí z tohto prostredia.

Showbiz

Minúta pravdy: Mega M to dal na pána. Ako odpovedal na nečakané otázky?

Je tu ďalšia epizóda relácie Minúta pravdy, tentokrát s raperom Mega M, vlastným menom Marekom Kuruczom. Ako sa mu darilo? Otázky boli pestré a nesúviseli s jeho rapovou kariérou, čo Mega M premenil na príležitosť ukázať inú stránku svojej osobnosti.