11.10.2024 Správy

Spevák a muzikant Ľubo Virág zomrel (†68). Toto bol zrejme jeho posledný väčší rozhovor.

Foto: Ľ. Virág

Ak sa povie Ľubo Virág, zrejme si každý predstaví speváka s príznačným hlasom, ktorý interpretuje rómske piesne svojským, zaujímavým spôsobom. Autor mnohých hitov nás pozval ešte v marci do svojho súkromného nahrávacieho štúdia. Bol to zrejme jeho posledný veľký rozhovor pre televíziu.

Ľubo Virág (†68) v poslednom období mimoriadne schudol. Podľa informácií Plus 7 dní ho sužovali najmä oslabené pľúca. „Hovoril som mu, aby teraz kašľal na muziku a dal sa dokopy. Mal oslabenú imunitu aj tak koncertoval a stretával sa s ľuďmi. A do toho ešte aj fajčil. Hneval sa kvôli tomu sám na seba, no nevedel s tým prestať. Videl som ako ho ničia vystúpenia, ako nevládze, ale jeho to naozaj držalo pri živote,“ prezradil nám jeho najbližší spolupracovník a kamarát Milan Vaškovič.

„Štyrikrát ho brala sanitka s ťažkým zápalom pľúc do nemocnice v Galante a štyrikrát ho odtiaľ poslali domov. Nakoniec sme mu vybavili prevoz do Nitry. V sanitke už odchádzal, no v nemocnici ho akoby zázrakom zachránili. Bol tam asi mesiac,“ hovorí Vaškovič ďalej. 

„Minulý týždeň piatok mi volal, aby som prišiel na kávu. Tešil som sa, že je mu už lepšie a sľúbil som mu, že k nemu prídem na týždeň a celý čas budeme nahrávať u neho v štúdiu. Z toho mal obrovskú radosť. Bohužiaľ, už sa to nikdy neuskutoční,“ povedal Vaškovič pre Plus 7 dní.

Ľubo Virág mal v stredu večer upadnúť do kómy, preto ho previezli do nemocnice. „Odtiaľ volali, aby sme sa s ním prišli rozlúčiť, pretože mu zlyhávajú orgány. A tesne pred polnocou mi volala jeho dcéra Darinka, že zomrel. Ja viem, že sa to dalo čakať, ale aj tak ma to veľmi zasiahlo. Boli sme si veľmi blízki. Bol to neskutočne dobrý človek, ktorý veľmi lipol na svojej rodine, podporoval ich ako mohol a nikdy nikdy nikomu neublížil. A o tom, že to bol fantastický muzikant niet najmenších pochýb," zhodnotil Vaškovič.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Na košickom Luníku IX menia životy rómskych detí.

Základná škola na košickom Luníku IX dlhodobo mení životy rómskych detí k lepšiemu. A teraz prichádza ďalší významný krok – základná a materská škola sa čoskoro zlúčia. Spolu vytvoria ešte silnejšie zázemie pre rozvoj a vzdelávanie detí z tohto prostredia.

Showbiz

Minúta pravdy: Mega M to dal na pána. Ako odpovedal na nečakané otázky?

Je tu ďalšia epizóda relácie Minúta pravdy, tentokrát s raperom Mega M, vlastným menom Marekom Kuruczom. Ako sa mu darilo? Otázky boli pestré a nesúviseli s jeho rapovou kariérou, čo Mega M premenil na príležitosť ukázať inú stránku svojej osobnosti.