03.10.2024 Správy

Šokujúca spoveď Pavla Pištu: Traja policajti ho mali zbiť priamo v cele.

Foto: Pavol Pišta/ Gipsy Television

Mladík z obce Rakúsy, Pavol Pišta, tvrdí, že sa stal obeťou brutálneho policajného zásahu. Po oslave, ktorá sa konala v sobotu, sa dostal do konfliktu so susedom. Ten na neho zavolal políciu, ktorá mala za ním ísť domov. 

Pavol Pišta tvrdí, že policajti vstúpili do jeho domu bez povolenia. „Moja mama ich vyhodila a spýtala sa, čo tam robia, že im na to nedala právo,“ opísal Pavol nepríjemnú situáciu pre Gipsy Television.

Podľa jeho slov sa však dráma nekončila. Po tom, čo chcel ísť von k susedovi a na toaletu, policajti na ňom údajne použili paralyzér. Po incidente bol Pišta umiestnený do cely predbežného zaistenia (CPZ), kde podľa vlastných slov strávil niekoľko hodín. „Potom ma pustili. Obul som sa, podpísal papiere a prokurátor odišiel.”

Šokujúca spoveď Pavla Pištu: Traja policajti ho mali zbiť priamo v cele

Po odchode prokurátora malo podľa Pištových slov dôjsť k ďalšiemu útoku zo strany policajtov. „Zavolali ma späť na 5 minút do CPZ. Zhasli svetlo, zatvorili dvere a traja policajti ma začali biť obuškom,“ opisuje policajný útok Pavol. „Sedel som tam a oni ma bili.“

Pavol tvrdí, že počas útoku ho nazývali „feťákom“ a ďalšími nadávkami. „Mám dobitý chrbát a nohu,” povedal pre Gipsy Television.

Stanovisko polície

Polícia reagovala na tieto tvrdenia a pre Gipsy Television poskytla oficiálne stanovisko. Vo vyhlásení sa uvádza: „V predmetný deň bola zadržaná uvedená osoba v zmysle Trestného poriadku z dôvodu podozrenia z útoku na verejného činiteľa. Osoba sa na mieste v obci Rakúsy správala agresívne, pričom bola opakovane vyzvaná, aby upustila od svojho konania, čo nerešpektovala. Boli voči nej použité donucovacie prostriedky – hmaty, chvaty, údery, kopy sebaobrany a putá. Následne bola eskortovaná na tunajšie oddelenie a umiestnená do určeného priestoru.“

Šokujúca spoveď Pavla Pištu: Traja policajti ho mali zbiť priamo v cele

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove, Jana Ligdayová, dodala, že po vypočutí vyšetrovateľom bol Pavol Pišta prepustený na slobodu. Polícia sa nevyjadrila k Pištovým obvineniam z fyzického násilia, ktoré údajne spáchali traja policajti po jeho návrate do cely.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Na košickom Luníku IX menia životy rómskych detí.

Základná škola na košickom Luníku IX dlhodobo mení životy rómskych detí k lepšiemu. A teraz prichádza ďalší významný krok – základná a materská škola sa čoskoro zlúčia. Spolu vytvoria ešte silnejšie zázemie pre rozvoj a vzdelávanie detí z tohto prostredia.

Showbiz

Minúta pravdy: Mega M to dal na pána. Ako odpovedal na nečakané otázky?

Je tu ďalšia epizóda relácie Minúta pravdy, tentokrát s raperom Mega M, vlastným menom Marekom Kuruczom. Ako sa mu darilo? Otázky boli pestré a nesúviseli s jeho rapovou kariérou, čo Mega M premenil na príležitosť ukázať inú stránku svojej osobnosti.