20.09.2016 Zaujímavosti

V Dunajskej Strede budú spomínať na slávneho rómskeho primáša.

So svojou kapelou hrával na korunováciách v Uhorsku a Poľsku. Obdivoval ho aj Ludwig van Beethoven. Na Jána Bihariho budú spomínať pri príležitosti výročia jeho narodenia. 

Občianske združenie dunajsko-stredských rómskych muzikantov organizuje 2. októbra o 16-tej hodine na ulici Komenského v Dunajskej Strede spomienkový pietny akt pri pamätníku Jána Bihariho.

Po ňom bude nasledovať o 18-tej hodine galaprogram, ktorý sa uskutoční v tamojšom Mestskom kultúrnom stredisku.  V rámci koncertu vystúpia domáci, ale zahraniční muzikanti a speváci.

Napríklad osemčlenná rómska kapela pod vedením Dezidera Salasovicsa, víťaza súťaže primášov, Štefana Banyák z Cigánskych Diablov a viacerí speváci z Budapešti. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Na košickom Luníku IX menia životy rómskych detí.

Základná škola na košickom Luníku IX dlhodobo mení životy rómskych detí k lepšiemu. A teraz prichádza ďalší významný krok – základná a materská škola sa čoskoro zlúčia. Spolu vytvoria ešte silnejšie zázemie pre rozvoj a vzdelávanie detí z tohto prostredia.

Showbiz

Minúta pravdy: Mega M to dal na pána. Ako odpovedal na nečakané otázky?

Je tu ďalšia epizóda relácie Minúta pravdy, tentokrát s raperom Mega M, vlastným menom Marekom Kuruczom. Ako sa mu darilo? Otázky boli pestré a nesúviseli s jeho rapovou kariérou, čo Mega M premenil na príležitosť ukázať inú stránku svojej osobnosti.