19.08.2024 Zaujímavosti

Hudobný génius v utajení: Zoznámte sa s mužom, ktorý stojí za rôznymi hitmi.

Foto: Gipsy Television/ Vajdis

Má iba 30 rokov, ale jeho hudba už roky dominuje v éteri v Česku a na Slovensku. Richard Adam, známy ako Vajdis, je producentom, ktorý stojí za mnohými úspešnými singlami. V exkluzívnom rozhovore pre Gipsy Television odhalil, čo pre neho hudba znamená, a prečo je pripravený na ďalšiu veľkú výzvu.

„Podarilo sa mi urobiť strašne veľa pekných pesničiek, pekných hitov a znamená to pre mňa strašne veľa. Celý život som sa snažil byť dobrým muzikantom, ale nikdy by som si nepomyslel, že to zájde až tak ďaleko,“ hovorí s úprimnosťou Richard Adam. Producent, ktorý sa vypracoval z nuly, je dnes jednou z najvyhľadávanejších osobností rómskeho hudobného priemyslu.

Prvý veľký zlom v kariére prišiel, keď spolupracoval so speváčkou Tessi na spoločnom duete „Nechaj hudbu hrať.“ „To bol pre mňa medzník. Keď to vyšlo, povedal som si: Dobre, asi sme na inom leveli,“ spomína Vajdis. Odvtedy jeho kariéra naberá na obrátkach a spolupracoval už s menami ako Kali, Slipo či Miky Mora.

Aj keď Vajdis často tvorí hity pre iných interpretov, priznáva, že niekedy cíti istú frustráciu. „Občas, keď vytvoríš niečo, čo sa stane obrovským hitom, povieš si: Hm, keby som to dal ja, bolo by to super. Ale niekedy ten človek, ktorý to spieva, to vie predať úplne inak než druhý,“ vysvetľuje. Napriek tomu však tvrdí, že má rád spolupráce založené na priateľstve, kde vie presne, čo chce interpret dosiahnuť.

Richard Adam, známy ako Vajdis, produkoval skladby pre množstvo interpretov vrátane Tessie, Kaliho, Miky Mora, Slipa, Bokiho, Dášu, Jaroslava Oláha, Lucie Bikárovej, Romens, Martu a Thommyho, Tomáša Botlóa, Vanesu Horákovú a Gipsy čave.

Vajdis má sny, ktoré presahujú hranice Slovenska a Česka. „Tým, že som Maďar, mám idolov aj v Maďarsku. Môj sen je spolupráca so spevákom LL Juniorom. A zo Slovenska by som rád spolupracoval s Rytmusom,“ prezrádza svoje ambície. 

Napriek všetkým úspechom však Vajdis nezabúda na svojich koreňov a tradičný rómsky štýl hudby. „Tvorím pesničky na mieru, a hoci mám niečo pripravené v šuplíku, väčšinou robím všetko na mieru pre daného interpreta,“ vysvetľuje svoj proces tvorby.

Na otázku, či sa plánuje vrátiť na scénu ako spevák, odpovedá jasne: „Už ma to nejaký čas ženie dopredu. Chcel by som sa vrátiť aj ako spevák, aj ako raper. Snažím sa, aby to bolo do pol roka. Jediné, čo ma brzdí, sú videoklipy, pretože som v Nemecku a nie som spokojný s prácou tamojších videomakrov.“

Pozrite si Interview s Ivanou Cibuľovou.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Ako požiadať o ošetrovné pri chorobe dieťaťa alebo zatvorení školy?

So začiatkom školského roka prichádza aj obdobie zvýšených respiračných chorôb, medzi ktoré patrí aj COVID-19. Pre rodičov to znamená zvýšenú ostražitosť, ale aj možnosť čeliť situáciám, keď je potrebné zostať doma s chorým dieťaťom.

Showbiz

Spevák Tomáš Botló oslavuje: Jeho dcéra dosiahla plnoletosť a je z nej krásavica!

Spevák Tomáš Botló mal dôvod na oslavu – jeho dcéra práve oslávila 18. narodeniny a zdieľal s fanúšikmi tento špeciálny okamih na sociálnych sieťach.