18.52024 Správy

Zdravotný stav premiéra je stabilizovaný, no vážny, prevoz teraz neočakávajú.

Foto: TASR

Stav premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, no naďalej vážny. K pozitívnej prognóze prispela druhá operácia, ktorú premiér absolvoval v piatok. 

Informovala o tom ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková na sobotnej tlačovej konferencii. Vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák dodal, že prevoz do Bratislavy zatiaľ stav premiéra neumožňuje.

Obaja ministri ocenili zdravotnú starostlivosť poskytovanú premiérovi v Banskej Bystrici. "Neviem nájsť slová vďaky za to, že sa nám darí postupne blížiť k pozitívnej prognóze. Čo je veľmi dôležité, stav umožňuje regeneráciu. Pán premiér je pri vedomí, ale, samozrejme, so všetkými tými limitmi, ktoré takéto vážne zranenie reprezentuje," vyhlásil Kaliňák.

Vicepremiér potvrdil, že vláda bude pokračovať podľa nastaveného programu. Na budúci týždeň zasadne minimálne dvakrát, osobitne pre rokovanie k eurofondom. "Blíži sa termín predkladania zákonov v parlamente, čiže štát musí fungovať ďalej," načrtol.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Na košickom Luníku IX menia životy rómskych detí.

Základná škola na košickom Luníku IX dlhodobo mení životy rómskych detí k lepšiemu. A teraz prichádza ďalší významný krok – základná a materská škola sa čoskoro zlúčia. Spolu vytvoria ešte silnejšie zázemie pre rozvoj a vzdelávanie detí z tohto prostredia.

Showbiz

Minúta pravdy: Mega M to dal na pána. Ako odpovedal na nečakané otázky?

Je tu ďalšia epizóda relácie Minúta pravdy, tentokrát s raperom Mega M, vlastným menom Marekom Kuruczom. Ako sa mu darilo? Otázky boli pestré a nesúviseli s jeho rapovou kariérou, čo Mega M premenil na príležitosť ukázať inú stránku svojej osobnosti.