24.06.2024 SPRÁVY

Za útok na zdravotníka bude zrejme hroziť ešte vyšší trest.

Ilustračné foto Gipsy Television

Za krátku dobu ide už o druhý prípad, keď boli napadnutí zdravotníci. Tí majú od roku 2017 status chránenej osoby.

V prípade, ak niekto počas služby zaútočí na zdravotníkov, polícia posudzuje tento prípad oveľa prísnejšie. Zdravotníci totiž majú status chránenej osoby, čo znamená vyššie trestné sadzby.

Posledný incident sa stal v Bratislave. Na urgentnom príjme muž napadol iného pacienta a personál.

"Agresívny pacient v útokoch pokračoval a fyzicky zaútočil na sestru, ktorú udieral do tváre a následne ju sotil na zem. Náš ďalší zdravotník sa snažil agresívneho pacienta spacifikovať, pričom mu ten spôsobil vážne poranenie pravej ruky. Obaja zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín. Zranenie ruky, ktoré utrpel náš zdravotník, si bude vyžadovať dlhšiu liečbu a vyradí ho z pracovného procesu, zostáva tak práceneschopný," uviedla Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava.

Niektoré nemocnice i lekári žiadajú, aby zdravotníci boli chránenou osobou aj mimo služby. Ministerka zdravotníctva však hovorí, že má v pláne zvýšiť tresty.

Pozrite si vyjadrenie ministerky zdravotníctva.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Klavirista Miroslav Rác bude spolupracovať so slávnym režisérom Stevenom Spielbergom.

Uznávaný režisér, ktorý patrí k špičke svetovej kinematografie, vraj chystá nový film o holokauste. Hudbu doň má komponovať Róm z Levíc. S Miroslav Rácom sa rozprávala redaktorka Ivana Cibuľová.

Showbiz

Ľudia sú nespokojní s víťazkou Miss Euro Roma. Ktorá teda mala vyhrať?

Potom čo Sára Rigová zo Zlatých Klasov získala titul Miss Euro Roma 2024, internet zaplavila kritika. Ľudia jej víťazstvo neprajú a niektorí dokonca tvrdia, že v súťaži boli krajšie finalistky.