22.10.2022 SPRÁVY

VIDEO: Najstarší folklórny súbor Rómka oslavuje 35. výročie.

Foto: Gipsy Television

Má 35 rokov a tancovali v ňom štyri generácie. Reč je o rómskom folklórnom súbore z Detvy. Práve v sobotu sa v tamojšom kultúrnom dome uskutočnil veľkolepý galaprogram. 

Pri príležitosti 35. výročia vzniku rómskeho folklórneho súboru Rómka sa v Detve uskutočnil galaprogram. Na pódiu sa predstavili štyri generácie, ktoré súbor vychoval. Aj keď v ňom v súčasnosti tancuje do 30 detí, pre významné jubileum sa spojili takmer všetci jeho doterajší členovia a spolu nacvičili skvelý program. 

Zaujímavosťou je, že bývalí členovia v súčasnosti majú v Rómke svoje deti. Súbor už 33 rokov vedie Mária Oláhová, ktorú mnohí volajú Mariša. Práve ona stojí za uchovávaním tradícií a zvykov v Detve a jeho okolí. Počas galaprogramu získala aj ocenenie sa obetavosť. 

Na významnej udalosti bol aj náš štáb. Reportáž už čoskoro uvidíte v rómskom magazíne na Dvojke, ktorý Gipsy Television vyrába pre RTVS. Ponúkame vám ale malú ochutnávku, pozrite si krátky zostrih. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Mamuko Berci odhalili: Kto varí, pije a koho chcú ženy?

V ďalšom vydaní našej obľúbenej rubriky “Minúta pravdy” sme si posvietili na populárne spevácke duo Mamuko Berci. Títo bratia, pôvodom z komunity Olasských Rómov, sú známi nielen na Slovensku, ale aj v susednom Česku a Maďarsku. Ich energická hudba a zábavné vystupovanie im priniesli obrovskú popularitu a fanúšikovskú základňu, ktorá každým dňom rastie.

Showbiz

Po náročnom lete: Kde si oddýchnu známi speváci?

Leto pomaly končí, no dovolenkové plány známych osobností ešte nekončia. Oslovili sme niekoľkých spevákov a speváčku, aby sa s nami podelili o svoje dovolenkové zážitky a plány.