07.09.2024 Správy

Veľká Lomnica: Rodinný konflikt prerástol do násilnej potýčky.

V obci Veľká Lomnica, okres Kežmarok, sa v piatok odohral vážny konflikt, ktorý pripomínal scény z akčného filmu. Do masovej bitky sa zapojili členovia jednej rodiny, pričom dôvodom mali byť nezhody ohľadom dedičstva po zosnulej matke. 

Napätie medzi príbuznými eskalovalo do tej miery, že sa uchýlili nielen k slovným útokom, ale aj k násilnému používaniu palíc, lopát, krompáčov a dokonca sekier. Jeden z účastníkov konfliktu sa neváhal pokúsiť zaútočiť na protivníkov aj pomocou auta.

Dramatické scény počas školského rána

Incident sa odohral v ranných hodinách, keď deti práve mierili do školy. Konflikt medzi znepriatelenými členmi rodiny prepukol na verejnom priestranstve blízko školy, kde sa bitka postupne stupňovala. Nezúčastnení svedkovia s hrôzou sledovali, ako sa napätie mení na násilie, ktoré neobišlo ani ženy a deti. Kameňmi a nebezpečnými nástrojmi lietali vo vzduchu. Príchod policajných hliadok, ktoré zasiahli do vyhrotenej situácie, zabránil ešte väčším škodám.

Zásah záchranných zložiek a následky incidentu

Na miesto dorazili dve sanitky, ktoré previezli dvoch zranených mužov do nemocnice v Poprade. Jeden z nich, 31-ročný pacient, utrpel zlomeninu hornej končatiny a povrchové zranenia hlavy, zatiaľ čo druhý, 35-ročný muž, bol zranený na hlave a dolnej končatine.

Podľa vyjadrení miestnych obyvateľov došlo k tomuto incidentu aj napriek tomu, že už deň predtým boli niektorí členovia rómskej komunity na obecnom úrade nahlásiť vyhrážky, ktorým čelili. Starosta Veľkej Lomnice, Peter Duda, vyjadril svoje znepokojenie nad udalosťami, ktoré sa v obci odohrali.

Nedostatočné zákony a frustrácia miestnych obyvateľov

Starosta obce poukázal na neúčinnosť súčasných zákonov, ktoré podľa neho nedokážu dostatočne chrániť verejný poriadok ani zabrániť podobným incidentom. Ondrej, otec jedného zo zranených, sa vyjadril, že situácia sa vyostrovala už dlhší čas. Tvrdí, že členovia rodiny bývajúci v osade sa pravidelne stretávajú s nepriateľstvom zo strany miestnych obyvateľov v dedine. „Neustále nás urážajú a nedovolia nám vstúpiť do dediny. Deti nemohli ísť ani do školy, lebo na nich už čakali,“ povedal Ondrej.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Ako požiadať o ošetrovné pri chorobe dieťaťa alebo zatvorení školy?

So začiatkom školského roka prichádza aj obdobie zvýšených respiračných chorôb, medzi ktoré patrí aj COVID-19. Pre rodičov to znamená zvýšenú ostražitosť, ale aj možnosť čeliť situáciám, keď je potrebné zostať doma s chorým dieťaťom.

Showbiz

Spevák Tomáš Botló oslavuje: Jeho dcéra dosiahla plnoletosť a je z nej krásavica!

Spevák Tomáš Botló mal dôvod na oslavu – jeho dcéra práve oslávila 18. narodeniny a zdieľal s fanúšikmi tento špeciálny okamih na sociálnych sieťach.