11.09.2024 Správy

Šokujúca zmena: Po horúčavách Slovensko zasiahne vlna zrážok a ochladenie!

Ilustračné foto

Ešte pred pár dňami sme sa potili v neznesiteľných horúčavách, no teraz nás čaká šokujúci obrat počasia! Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje, že od štvrtka 12. septembra až do nedele 15. septembra zasiahne celé Slovensko dlhotrvajúca vlna zrážok. 

Po týždňoch tepla a sucha prichádza prudké ochladenie a dažde, ktoré so sebou prinesú extrémne podmienky.

Kde bude pršať najviac?

Meteorológovia avizujú, že najviac zrážok sa očakáva na západe a severe krajiny, kde môže dôjsť k výrazným prehánkam a dlhodobým dažďom. Hoci konkrétne množstvá dažďa nie sú ešte úplne jasné, na týchto miestach sa dá očakávať najväčší úhrn zrážok. V horských oblastiach bude pršať sneh už od výšky 1500 metrov, pričom na niektorých miestach môže sneh padať aj nižšie!

Rekordne nízke teploty a silný vietor.

Zmena počasia nebude len o daždi. Slovensko zažije prudké ochladenie, keď teploty cez deň klesnú miestami len na desať stupňov Celzia! Meteorológovia nevylučujú, že môžu padnúť aj rekordne nízke hodnoty maximálnej dennej teploty. Pocit chladu bude navyše umocňovať silný severozápadný vietor, ktorý bude najvýraznejší na západe krajiny.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Ako požiadať o ošetrovné pri chorobe dieťaťa alebo zatvorení školy?

So začiatkom školského roka prichádza aj obdobie zvýšených respiračných chorôb, medzi ktoré patrí aj COVID-19. Pre rodičov to znamená zvýšenú ostražitosť, ale aj možnosť čeliť situáciám, keď je potrebné zostať doma s chorým dieťaťom.

Showbiz

Gyöngyi Bodišová dostala druhú šancu. Využije ju?

Gyöngyi Bodišová, víťazka Česko Slovensko má talent 2015, sa opäť vrátila do centra pozornosti. Po problémoch, ktoré jej spôsobili zrušené koncerty, teraz zažiarila v maďarskom X Factore, kde svojim spevom dojala porotu.