06.03.2020 Správy

Slovensko má prvý prípad nakazeného koronavírusom.

Koronavírus diagnostikovali 52-ročnému mužovi. Hospitalizovaný je na Klinike infektológie na bratislavských Kramároch.

52-ročný muž necestoval do rizikových lokalít. Jeho syn ale pred niekoľkými týždňani navštívil Benátky. Synovi koronavírus nediagnostikovali.

"Ide o sekundárny prenos. Pacient sa cíti lepšie, klesá mu teplota," povedal premiér P. Pellegrini na tlačovej besede. Nakazeného muža diagnostikovali dvakrát.

Ministerstvo zdravotníctva prijalo dočasné opatrenie, že v Univerzitnej nemocnici Bratislava - Kramáre platí zákaz návštev. 

"Pacient je izolovaný, dostáva patričnú liečbu. Uvidíme aký bude priebeh," povedal hlavný hygienik Ján Mikas.

Lekári v súčasnosti zisťujú s kým bol daný muž v kontakte. Zasadať bude aj krízový štáb. Slováci dostanú podľa premiéra aj informačnú sms správu, čo robiť v prípade ak navštívili rizikové oblasti. 

Pozrite si tlačovú besedu



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Na košickom Luníku IX menia životy rómskych detí.

Základná škola na košickom Luníku IX dlhodobo mení životy rómskych detí k lepšiemu. A teraz prichádza ďalší významný krok – základná a materská škola sa čoskoro zlúčia. Spolu vytvoria ešte silnejšie zázemie pre rozvoj a vzdelávanie detí z tohto prostredia.

Showbiz

Minúta pravdy: Mega M to dal na pána. Ako odpovedal na nečakané otázky?

Je tu ďalšia epizóda relácie Minúta pravdy, tentokrát s raperom Mega M, vlastným menom Marekom Kuruczom. Ako sa mu darilo? Otázky boli pestré a nesúviseli s jeho rapovou kariérou, čo Mega M premenil na príležitosť ukázať inú stránku svojej osobnosti.