18.10.2024 Správy

Problému s obchodovaním s ľuďmi treba venovať vyššiu pozornosť.

Slovenská katolícka charita pri príležitosti Európskeho dňa boja proti obchodovaniu s ľuďmi inštalovala na letisku v Bratislave výstavu s príbehmi obetí. Foto: Letisko M. R. Štefánika.

Problému s obchodovaním s ľuďmi treba venovať vyššiu pozornosť. Apelovala na to Slovenská katolícka charita pri príležitosti piatkového Európskeho dňa boja proti obchodovaniu s ľuďmi.

Témou sa zaoberá aj výstava, ktorú SKCH inštalovala na bratislavskom Letisku M. R. Štefánika.

"Obchodovanie s ľuďmi nie je len problém niekoho iného. Je to tichá tragédia, ktorá sa môže dotknúť nás všetkých. Musíme konať dnes, aby sme ochránili tých, ktorí nemajú hlas - zajtra už môže byť neskoro," poznamenal generálny sekretár SKCH Miroslav Dzurech.

Slovenská katolícka charita tento týždeň inštalovala na letisku výstavu s príbehmi obetí obchodovania. Chce ňou pripomenúť, že ide o stále prítomnú tému. Výstava bude podľa jej slov dostupná do 27. októbra. V piatok pri príležitosti európskeho dňa organizuje aj preventívnu besedu pre vyššie ročníky jednej základnej školy.

"Deti si formou interaktívnych aktivít prejdú nástrahy, ktoré môžu číhať na sociálnych sieťach, pri online komunikácii alebo na dovolenke," dodala charita.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Na košickom Luníku IX menia životy rómskych detí.

Základná škola na košickom Luníku IX dlhodobo mení životy rómskych detí k lepšiemu. A teraz prichádza ďalší významný krok – základná a materská škola sa čoskoro zlúčia. Spolu vytvoria ešte silnejšie zázemie pre rozvoj a vzdelávanie detí z tohto prostredia.

Showbiz

K zmiereniu nad hrobom Ľuba Virága vraj nedošlo. Igor Kmeťo trvá na svojom tvrdení.

Aj po smrti speváka Ľuba Virága zostáva otázka autorstva piesne Načo pôjdem domov otvorená. Igor Kmeťo starší, jeden z najznámejších rómskych hudobníkov, si stále stojí za tým, že táto pieseň je ľudová a Virág nie je jej autorom.