12.06.2024 SPRÁVY

Od júla si môžete kúpiť jednodňovú diaľničnú známku. Koľko bude stáť?

Jednodňová známka bude platiť počas kalendárneho dňa, na ktorý bola zakúpená, nie 24 hodín od nákupu. Rovnako to funguje napríklad v Česku či Rakúsku.

Nová známka bude k dispozícii od 1. júla a jej cena bude 5,40€. Okrem zavedenia jednodňovej známky schválil parlament aj zrušenie tzv. ročnej známky, namiesto ktorej zostane v ponuke už len 365-dňová.

„Som rád, že sme stihli schváliť zavedenie jednodňovej známky ešte pred letom. Výrazne tým pomôžeme všetkým, ktorí sa chcú vybrať na krátke výlety po Slovensku, a tiež zahraničným turistom, ktorí Slovenskom prechádzajú na ceste za letnou dovolenkou,“ povedal minister dopravy Jozef Ráž.

Národná rada SR zároveň schválila aj zrušenie „ročnej“ diaľničnej známky, k dispozícii zostane už len „365-dňová“.

„Táto duplicita spôsobovala problémy. Často sa stávalo, že si ich vodiči plietli a mysleli si, že ročná platí rok od zakúpenia, čo, samozrejme, nebola pravda. Takto v tom konečne bude poriadok,“ doplnil Jozef Ráž.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Mamuko Berci odhalili: Kto varí, pije a koho chcú ženy?

V ďalšom vydaní našej obľúbenej rubriky “Minúta pravdy” sme si posvietili na populárne spevácke duo Mamuko Berci. Títo bratia, pôvodom z komunity Olasských Rómov, sú známi nielen na Slovensku, ale aj v susednom Česku a Maďarsku. Ich energická hudba a zábavné vystupovanie im priniesli obrovskú popularitu a fanúšikovskú základňu, ktorá každým dňom rastie.

Showbiz

Po náročnom lete: Kde si oddýchnu známi speváci?

Leto pomaly končí, no dovolenkové plány známych osobností ešte nekončia. Oslovili sme niekoľkých spevákov a speváčku, aby sa s nami podelili o svoje dovolenkové zážitky a plány.