19.05.2024 Správy

NAKA obvinila ďalšie tri osoby za príspevky na internete.

Ilustračné foto

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil ďalšie tri osoby za príspevky na internete.

V týchto prípadoch išlo o prečin schvaľovania trestného činu. Rovnako, ako v prípade, o ktorom sme vás už včera informovali sa ho mali dopustiť prostredníctvom sociálnej siete.

Obvinené osoby mali na sociálnej sieti zverejniť príspevky, v ktorých schvaľovali konanie útočníka v Handlovej. Polícia všetky tri osoby zadržala a vykonala potrebné procesné úkony. "Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, kde čakajú na ďalší postup, o ktorom rozhodne dozor vykonávajúci prokurátor," uviedla Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia PZ SR.

"Na objasnení ďalších skutkov intenzívne pracujeme. Pokračujeme v analýzach nenávistných príspevkov a tých príspevkov, ktoré schvaľujú trestnú činnosť, kde môže ísť o trestný čin schvaľovania trestného činu, nebezpečného vyhrážania, ale aj ďalšie trestné činy," vysvetlila Bárdyová. 

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Na košickom Luníku IX menia životy rómskych detí.

Základná škola na košickom Luníku IX dlhodobo mení životy rómskych detí k lepšiemu. A teraz prichádza ďalší významný krok – základná a materská škola sa čoskoro zlúčia. Spolu vytvoria ešte silnejšie zázemie pre rozvoj a vzdelávanie detí z tohto prostredia.

Showbiz

Minúta pravdy: Mega M to dal na pána. Ako odpovedal na nečakané otázky?

Je tu ďalšia epizóda relácie Minúta pravdy, tentokrát s raperom Mega M, vlastným menom Marekom Kuruczom. Ako sa mu darilo? Otázky boli pestré a nesúviseli s jeho rapovou kariérou, čo Mega M premenil na príležitosť ukázať inú stránku svojej osobnosti.