26.10.2024 Správy

Muzikál “Cigánske srdce” sa vracia na scénu s príbehom o láske a porozumení.

Amatérsky muzikál “Cigánske srdce”.
Foto: Gipsy Television
Autor: Róbert Hamburgbadžo

Po úspešnej premiére koncom októbra sa ochotnícky muzikál "Cigánske srdce" znovu predstaví divákom. Ďalšie vystúpenie je naplánované na 28. októbra 2024 o 19:00 v Dome Kultúry – Lúky v Bratislave, kde sa fanúšikovia môžu opäť tešiť na výnimočnú hudobnú a vizuálnu skúsenosť, ktorá zobrazuje hlboké témy lásky, identity a kultúrnych rozdielov.

Pod vedením režisérky Liany Šúrkovej predstavenie rozpráva príbeh Neróma, ktorý sa zaľúbi do Rómky, čo ho vedie k zmene vnímania rómskej komunity a kultúry. Muzikál svojím spracovaním zasahuje hlboké emocionálne témy, pričom sa dotýka tradičných hodnôt a zvykov rómskej komunity. Diváci sú svedkami nielen osobného príbehu lásky, ale aj širších otázok o prijatí, pochopení a prekonávaní predsudkov.

Jedným z výrazných prvkov muzikálu je hudba, ktorá pod taktovkou Radoslava Jakubeka ožíva tradičnými rómskymi melódiami. Silné rytmy a autentické hudobné pasáže dodávajú predstaveniu energiu a jedinečný charakter.

Takýto hudobný základ, kombinovaný s dynamickými tanečnými prvkami, ktoré zachytávajú vášeň a vitalitu rómskeho života, robí z "Cigánskeho srdca" predstavenie, ktoré oslovuje nielen rómsku komunitu, ale aj široké publikum.

“Cigánske srdce” je podľa tvorcov viac než len hudobná inscenácia. Je to vraj platforma na posilnenie interkultúrneho dialógu, na osvetlenie rómskej kultúry a na podporu rómskych umelcov, ktorí cez umenie zdieľajú svoje príbehy a hodnoty. Ďalšie predstavenia sú naplánované aj v niektorých mestách na strednom Slovensku.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Mária Pavlijová: Prvá rómska baletka, ktorá si splnila svoj tanečný sen.

Balet je pre mnohých ľudí symbolom elegancie, krásy a náročného umenia. No pre Máriu Pavlijovú je balet viac než len tanec – je to spôsob života, ktorý jej otvoril dvere na medzinárodnú scénu. Mária je zrejme prvou rómskou baletkou na Slovensku, a hoci jej cesta nebola vždy jednoduchá, vďaka svojmu talentu a vytrvalosti dosiahla uznanie nielen doma, ale aj v zahraničí.

Showbiz

Minúta pravdy s Tomášom Botlóm: Toto ešte nikto neurobil.

V našej rubrike Minúta pravdy sme vyspovedali speváka Tomáša Botlóa, ktorý mal za úlohu v priebehu jednej minúty odpovedať na rôzne otázky. Ako sa mu darilo?