13.06.2024 SPRÁVY

Bez víz a pracovného povolenia do Veľkej Británie nechoďte.

Ilustračné foto Gipsy Television

Pre Európanov platia obmedzenia na prácu, pobyt a život vo Veľkej Británii od januára 2021. Tieto obmedzenia sú výsledkom Brexitu, keď Spojené kráľovstvo opustilo Európsku úniu.

Od tohto dátumu už občania členských štátov EÚ nemajú automatické právo na voľný pohyb do Spojeného kráľovstva, a preto musia spĺňať nové imigračné pravidlá a získavať potrebné víza alebo povolenia na prácu a pobyt.

Upozorňuje na to slovensko-česká organizácia European drom C.I.C., ktorá pôsobí v meste Bradford, kde žije početná komunita slovenských Rómov z východného Slovenska.

"Pokiaľ nemám vízum, do Anglicka nesmiem. Ak chcem ísť žiť natrvalo do Anglicka, treba sa poradiť s imigračným právnikom,“ povedala pre Gipsy Television šéfka organizácie Katarína Döme.

Döme poukazuje na mnohé prípady, keď ľudia predali na Slovensku nehnuteľnosti a po príchode do Veľkej Británie zistili, že v krajine nemôžu žiť legálne.

S Katarínou Döme sa rozprávala
redaktorka Ivana Cibuľová.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Klavirista Miroslav Rác bude spolupracovať so slávnym režisérom Stevenom Spielbergom.

Uznávaný režisér, ktorý patrí k špičke svetovej kinematografie, vraj chystá nový film o holokauste. Hudbu doň má komponovať Róm z Levíc. S Miroslav Rácom sa rozprávala redaktorka Ivana Cibuľová.

Showbiz

Ľudia sú nespokojní s víťazkou Miss Euro Roma. Ktorá teda mala vyhrať?

Potom čo Sára Rigová zo Zlatých Klasov získala titul Miss Euro Roma 2024, internet zaplavila kritika. Ľudia jej víťazstvo neprajú a niektorí dokonca tvrdia, že v súťaži boli krajšie finalistky.