Birmingham, 03.05.2014 Správy

Anglicko: Rómka Diana Bambuchová študuje v Birminghame za prokurátorku.

foto Gipsy Television

V Anglicku žije množstvo slovenských Rómov, pričom mnohí z nich sa dokonale integrovali a o návrate na Slovensko neuvažujú. 

Diana Bambuchová zo Sečoviec je jedným z týchto príkladov. V súčasnosti študuje kriminológiu na vysokej škole v Birminghame, kde sa pripravuje na to, aby mohla poskytovať právnu pomoc Rómom v Británii.

Diana prišla do Británie s rodinou pred viac ako desiatimi rokmi a absolvovala tam základnú aj strednú školu. Angličtina sa tak stala jej druhým materinským jazykom. Po dokončení štúdia bude Diana schopná slúžiť ako prokurátorka a pomáhať Rómom v druhom najväčšom meste na Britských ostrovoch.

Pozrite si reportáž.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Ako požiadať o ošetrovné pri chorobe dieťaťa alebo zatvorení školy?

So začiatkom školského roka prichádza aj obdobie zvýšených respiračných chorôb, medzi ktoré patrí aj COVID-19. Pre rodičov to znamená zvýšenú ostražitosť, ale aj možnosť čeliť situáciám, keď je potrebné zostať doma s chorým dieťaťom.

Showbiz

Gyöngyi Bodišová dostala druhú šancu. Využije ju?

Gyöngyi Bodišová, víťazka Česko Slovensko má talent 2015, sa opäť vrátila do centra pozornosti. Po problémoch, ktoré jej spôsobili zrušené koncerty, teraz zažiarila v maďarskom X Factore, kde svojim spevom dojala porotu.