18.06.2024 SHOWBIZ

VERONIKA DANIŠOVÁ: Vedela som, že spievať neprestanem, len sa nebudem usilovať byť nasilu celebritou.

Foto: V. Danišová

Speváčka Veronika Danišová sa stala známou vďaka účasti v SuperStar, kde skončila piata. Počas súťaže zaujala nielen svojím talentom, ale aj osobnými príbehmi. Danišová je tiež známa svojou výraznou fyzickou premenou, keď počas súťaže schudla 40 kilogramov.

Pokračuje v speváckej kariére? Stále rieši svoju váhu? S Veronikou sa rozprávala redaktorka Monika Ebibi Komorová.

Ako hodnotíte s odstupom času Vašu účasť v Superstar?

S odstupom času to beriem ako skúsenosť, ktorá mi ukázala, akým smerom sa chcem ďalej uberať. Keď som išla do Superstar, veľmi som chcela byť slávna speváčka. No tam som pochopila, že šoubiznis nie je pre mňa. Že to nie je len o spievaní, ale o mnohých iných veciach, ktoré sú dôležitejšie. Ďakujem tejto šou za krásne chvíle a za zviditeľnenie mojej osoby, no tam mi to stačilo. Vedela som, že spievať neprestanem, len sa nebudem usilovať byť nasilu celebritou.

Vyvíjala sa Vaša kariéra tak, ako ste si predstavovali?

Z počiatku to vyzeralo, že sa moja kariéra vyvíja lepšie, ako som očakávala. Ozvalo sa mi pár ľudí, vrátane jedného, ku ktorému som od malička vzhliadala. Časom som však pochopila, že každý chce len využiť prvotnú slávu, ale nijako inak nepomôže. Možno keby som sa vedela podlizovať a neustále volať, darilo by sa mojej vlastnej tvorbe lepšie. Nechcem tým povedať, že keď sa niekto podlizuje, je zlý. Vie sa predrať. Ja som na to zrejme slabšia.

Čo sa zmenilo vo Vašom živote?

V mojom živote sa viac-menej nezmenilo nič, a pritom veľa. Mám kapelu Swayband, plnú skvelých hudobníkov, som zasnúbená, osamostatnili sme sa s mojím mužom a po desiatich rokoch nášho vzťahu nám dal Boh darček, našu milovanú dcérku. Tá mi zmenila život úplne, najmä to, ako sa naň pozerám. Je to jednoducho zmysel života. Každý rodič to pozná.

Vymenili ste kariéru speváčky za povolanie učiteľky? Čo Vás k tomu viedlo?

Nevymenila som kariéru speváčky za prácu učiteľky. Robím oboje. Učila som aj predtým, ako som sa prihlásila do súťaže. Už na škole som jeden rok pracovala ako učiteľka spevu. Už ako malé dievča, keď som navštevovala ZUŠ, som si priala byť raz učiteľkou a popri tom spievať s nejakou dobrou kapelou. Ani sa mi nechce veriť, keď si na to spomeniem, že sa mi to ozaj splnilo. Momentálne hosťujem aj vo Vojenskom orchestri Banská Bystrica, čo je pre mňa česť. Človek nikdy nevie, kde sa mu dvere otvoria.

V čase, keď ste boli Superstar, dosť sa riešila vaša váha. Ako ste vtedy schudli? Je pre Vás táto téma v súčasnosti dôležitá a čo by ste odkázali ženám, ktoré majú kilo navyše?

Áno, riešila som váhu. Najmä preto, že mi povedali, aby som schudla, aby som mala väčšiu šancu na postup. Určite mi to pomohlo v súťaži a veľmi. Ale bolo to ťažké, pretože schudnúť za 3 mesiace 40 kíl nie je nič zdravé a na tanečnej skúške som raz skoro odpadla. Ja si myslím, že človek by sa mal o seba starať. Ale nájsť si zdravú cestu, ktorá nás bude robiť šťastnými a nie naopak. To som pochopila až teraz, v tridsiatke. Keď sa o seba starám a chudnem pomalšie a hlavne zdravo. Jem skoro všetko, len s mierou a, div sa svetu, skoro 20 kg dole za pol roka. Škoda všetkých tých diét, do ktorých som investovala peniaze a úsilie. Ale nevadí, vekom múdrieme. My ženy sme čarovné bytosti. Tak jemné a zároveň tak silné. Nájdime v sebe rovnováhu, harmóniu a všetko pôjde ľahšie. Držím palce.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Klavirista Miroslav Rác bude spolupracovať so slávnym režisérom Stevenom Spielbergom.

Uznávaný režisér, ktorý patrí k špičke svetovej kinematografie, vraj chystá nový film o holokauste. Hudbu doň má komponovať Róm z Levíc. S Miroslav Rácom sa rozprávala redaktorka Ivana Cibuľová.

Showbiz

Ľudia sú nespokojní s víťazkou Miss Euro Roma. Ktorá teda mala vyhrať?

Potom čo Sára Rigová zo Zlatých Klasov získala titul Miss Euro Roma 2024, internet zaplavila kritika. Ľudia jej víťazstvo neprajú a niektorí dokonca tvrdia, že v súťaži boli krajšie finalistky.