12.10.2024 SHOWBIZ

Veľký talent v tieni veľkých hviezd: Príbeh Eriky Fečovej.

Foto: Internet, E. Fečová

Speváčka Erika Fečová si vďaka svojmu unikátnemu hlasu a talentu vybudovala pevné miesto na česko-slovenskej hudobnej scéne. Od pôsobenia v rómskom folklórnom súbore až po účinkovanie s najväčšími domácimi i zahraničnými hviezdami, Fečová vyniká ako všestranná umelkyňa.

„Som nesmierne šťastná, že môžem byť súčasťou veľkých projektov,“ hovorí Erika, ktorá sa pravidelne objavuje na pódiách s Darou Rolins, kde robí vokály na jej najväčších koncertoch. Ich spolupráca vznikla vďaka odporúčaniu producenta, ktorý Fečovú predstavil viacerým českým ikonám, ako Hane Zagorovej a Helene Vondráčkovej.

Erikine umelecké spektrum je však omnoho širšie, pričom jej talent neostal nepovšimnutý ani za hranicami. Fečová spolupracovala s renomovaným americkým soulovým spevákom Frankom McCombom. 

„Táto spolupráca bola pre mňa obrovská skúsenosť,“ priznáva Erika. McComb, známy pre spolupráce s osobnosťami ako Stevie Wonder či Chaka Khan, obohatil jej kariéru o nové hudobné dimenzie. Okrem McComba mala Erika príležitosť pracovať aj s hudobníkmi, ktorí hrali pre Lady Gaga, čo dokazuje jej schopnosť prispôsobiť sa rôznym hudobným štýlom a žánrom.

„Spolupracovať s ľuďmi, ktorí hrali pre také svetové hviezdy, je niečo, o čom som kedysi len snívala,“ hovorí Fečová.

Erika si navyše vytvorila blízke pracovné a priateľské puto s Leošom Marešom, pre ktorého na aktuálnom turné robí vokály. „Leoš je kapitola sama o sebe,“ dodáva s úsmevom, spomínajúc na ich spoločné vystúpenia, ktoré sa začali ešte počas jej pôsobenia v kapele Navigators.

Hudobná cesta Eriky Fečovej je teda spojením odhodlania a talentu, ktorý ju dostal z folklórnych pódií až na svetovú hudobnú scénu. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Na košickom Luníku IX menia životy rómskych detí.

Základná škola na košickom Luníku IX dlhodobo mení životy rómskych detí k lepšiemu. A teraz prichádza ďalší významný krok – základná a materská škola sa čoskoro zlúčia. Spolu vytvoria ešte silnejšie zázemie pre rozvoj a vzdelávanie detí z tohto prostredia.

Showbiz

Minúta pravdy: Mega M to dal na pána. Ako odpovedal na nečakané otázky?

Je tu ďalšia epizóda relácie Minúta pravdy, tentokrát s raperom Mega M, vlastným menom Marekom Kuruczom. Ako sa mu darilo? Otázky boli pestré a nesúviseli s jeho rapovou kariérou, čo Mega M premenil na príležitosť ukázať inú stránku svojej osobnosti.