08.08.2024 SHOWBIZ

Marsell Bendig: Preletel som oknom auta a prežil!

Foto: M. Bendig

Marsell Bendig, talentovaný spevák a herec, nedávno prežil desivú autonehodu, ktorá mu poskytla novú perspektívu na život. Zachránil ho jeho dedo, ktorý zomrel pri autonehode?

„To bol jeden z najhorších dní môjho života, úprimne,“ hovorí Marsell o dramatickej udalosti, počas ktorej preletel cez okno auta. „Vzpomínam si na to, že ma normálne tak reálne zozadu niekto chytil a zatiahol ma späť, akoby z toho visiacieho okna dovnútra auta. Myslím, že to bol môj dedo,“ dodáva s vďakou a presvedčením, že mu pomohol ochranný duch blízkej osoby.

Táto skúsenosť ho psychicky zasiahla, no zároveň posilnila vzťahy s jeho blízkymi, najmä s jeho dobrou kamarátkou Luckou Bikárovou. „Sme teraz každý deň v kontakte, stále si voláme, máme o sebe strach,“ priznáva Marsell. Napriek tomu sa mu podarilo pokračovať v práci a pripravuje nové divadelné predstavenie s režisérom Honzom Svěrákom, ktoré sa bude hrať po celej Českej republike.

Český lev ako splnený sen

Nedávno bol Marsell ocenený prestížnou cenou Český lev, čo vníma ako splnenie svojho detského sna. „Odmalička som si prial hrať a teraz sa to stalo realitou,“ hovorí s nadšením. „Vždy som doma na sedačke držal ovládač a predstavoval som si, že je to tá cena,“ spomína si na detské hry, ktoré ho priviedli k jeho súčasnému úspechu. Táto cena mu otvorila dvere k spolupráci s významnými režisérmi, ako sú Honza Svěrák a Jan Hřebejk, a priniesla mu príležitosti natáčať nové seriály na Slovensku.

Slovenský seriál Iveta

Účasť v slovenskom televíznom seriáli Iveta mala tiež výrazný vplyv na Marsellov život. „Dalo mi to slovenčinu, lebo som začal viac rozprávať po slovensky,“ hovorí o svojej snahe zdokonaliť jazykové schopnosti. Natáčanie bolo výzvou, ktorá si vyžadovala sústredenie na správnu výslovnosť a herecký výkon. Marsell si užíval prácu so skvelými hercami, ako sú Alžběta Ferencová a Tadeáš Bolo, a výborným režisérom Janom Hřebejkom.

Herectvo ako splnenie detského sna

„Určite mi to zmenilo život,“ priznáva Marsell na otázku o tom, ako ho herectvo ovplyvnilo. Aj keď si myslí, že jeho život sa v niektorých ohľadoch nezmenil, má obrovskú radosť z toho, že môže robiť to, čo si ako malý chlapec vysníval. „Môžem robiť to, čo som si ako malý kluk vysníval, takže z toho mám viac ako radosť,“ uzatvára s úsmevom.

Pozrite si rozhovor s Marsellom Bendigom.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Mária Pavlijová: Prvá rómska baletka, ktorá si splnila svoj tanečný sen.

Balet je pre mnohých ľudí symbolom elegancie, krásy a náročného umenia. No pre Máriu Pavlijovú je balet viac než len tanec – je to spôsob života, ktorý jej otvoril dvere na medzinárodnú scénu. Mária je zrejme prvou rómskou baletkou na Slovensku, a hoci jej cesta nebola vždy jednoduchá, vďaka svojmu talentu a vytrvalosti dosiahla uznanie nielen doma, ale aj v zahraničí.

Showbiz

K zmiereniu nad hrobom Ľuba Virága vraj nedošlo. Igor Kmeťo trvá na svojom tvrdení.

Aj po smrti speváka Ľuba Virága zostáva otázka autorstva piesne Načo pôjdem domov otvorená. Igor Kmeťo starší, jeden z najznámejších rómskych hudobníkov, si stále stojí za tým, že táto pieseň je ľudová a Virág nie je jej autorom.